Știri

Workshop despre Strategii de acoperire pentru a proteja riscul de preț

Reprezentanți de la compania de consultanță StoneX și ai Grupului CME vor ține la EuroGrainHub Exchange & Forum  2023 un Workshop pe tema Managementul riscurilor - Strategii de acoperire pentru a proteja riscul de preț, văzut ca un program paralel al conferinței. 

Managementul riscului în tranzacțiile cu cereale este un subiect bine discutat în Europa de Est, mai ales acum când este în plină desfășurare un conflict în Regiunea Mării Negre, precum și în țările din cadrul MENA (din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord). Scopul acestui workshop este de a îi familiariza pe participanții de pe piața cerealelor și semințelor oleaginoase, la un nivel intermediar de informare,  cu privire la strategiile pe care firmele comerciale le pot folosi pentru a-și proteja riscul de preț.

Astfel, reprezentanți de marcă ai celor două companii  - Matt Ammermann (StoneX) și Eric Hasham, (Grupul CME) - vor vorbi participanților despre concepte economice cheie pentru comerțul cu cereale: Contracte futures pentru porumb, concepte de bază și tehnici de arbitraj „spread”; Cerința de marjă, apelul de marjă, management, compensare vs. tranzacții bilaterale; Stabilirea prețurilor și valoarea Delta; Accesarea contractelor futures CME și marje de opțiuni pentru acoperirea riscului; Strategii, analiză tehnice și tendințe de urmărit. Descarcă TOT PROGRAMUL WORKSHOP-ULUI

Precizăm că înregistrarea pentru acest workshop este disponibilă pentru companiile care participă la EuroGrainHub Exchange & Forum în perioada 27-28 aprilie 2023, la București.